30 Kasım 2015 Pazartesi

Film: Açlık Oyunları - Alaycı Kuş Bölüm 2


YAPIM: 2015, ABD

TÜR: Aksiyon, dram, macera
SÜRE: 136 dakika
YÖNETMEN: Francis Lawrence
OYUNCULAR: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Julianne Moore, Elizabeth Banks, Woody Harrelson



Açlık Oyunları serimizi de Alaycı Kuş 2’yle bitirmiş oluyoruz.

Filmi 22 Kasım’da izlemiştim. Yorumunu yapmayı erteleyip durdum. Ne kadar geciktirirsem, filmin olumsuz yanları ortadan kalkacakmış gibi…

Kitaplarını çok sevdiğim Açlık Oyunları serisinin, filmlerini de çok sevmek isterdim.

Öncelikle, bence Alaycı Kuş’u ikiye bölmek hataydı. Alaycı Kuş 1 beni tatmin etmişken, ikisi aynı duyguları uyandıramadı. Hatta arkadaşım filmde uyukladı. Durağandı. “Savaş oldu, nasıl durağandı?” diye sorabilirsiniz. Katniss’in isyanda aldığı rol belli zaten, konu mankeni olarak kullanılıyor. O yüzden filmin geneli yapılan ve bozulan planlarla doluydu.

Genel olarak film dörtlemesini ele alacak olursak, beni hayal kırıklığına uğrattılar. O kadar bütçeyle çok daha iyi filmler beklerdim.


Oyuncu seçimi, baştan beri beni rahatsız eden bir unsur. Ah, Peeta! Kitabın kafamda oluşturduğu Peeta’yla, filmdeki o kadar farklı ki… Peeta masum olmalı, sakin yüz hatlarına sahip olmalı… Peeta, Peeta gibi olmalıydı.

Katniss’de düşündüğümden farklı lakin Jennifer Lawrence o kadar sırıtmamıştı. O'nu Katniss olarak kabul edebilirim.

Kitabın bende oluşturduğu karakter yapısıyla en uyumlu olan Effie’ydi.

Filmler; kitapla bire bir aynı gitti,bu benim için bir artıydı.


Sonuç olarak favori film serilerim arasına giremedi. Ama derseniz ki, “Hadi, Açlık Oyunları izleyelim.”

 İzlerim. 

Yine de ne kadar izlersem izleyeyim, kitapları gibi harika olamayacak.


15 yorum:

  1. Jlaw'ın oyunculuğu muazzamdı bence açlık oyunları serisi ile hayranlığım arttı açıkcası ;) Biraz olumsuz yaklaşmışsınız ama kitapların filme uyarlanmasında başarılı yapıtlardan biri ki nelerini gördük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni,
      Daha kötüleri de var, haklısınız ama daha iyileri de var ve benim beklentim çok yüksekti. Beklentiyi yüksek tutmamak lazım sanırım :))

      Sil
    2. Aynen, beklenti dozunda olmalı ya değilse hüsran :)

      Sil
    3. Kore Fenomeni,
      Kesinlikle :))

      Sil
  2. Kitaplarını okuyup çok beğenmiştim. Diğer filmleri de fena değildi doğrusu. Genellikle kitaptan uyarlanan filmlere karşı ön yargılıyımdır aslında ama bunu sevmiştim. Son filmi izlemedim ama beğeneceğimi düşünüyorum :) Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dreamella,
      Önyargılarını biraz yıktın yani :)) Ben de HP'yle aynısını yaşamıştım :))

      Sil
  3. Bana göre filmler vasatın biraz üstündeydi. Filmlerde ve kitaplarda seri ilerledikçe seviye bozuldu. Beni en çok kitaplar hayal kırıklığına uğrattı. Amma lakin elinize sağlık yazınızda çok doğru yerleri ele almışsınız, tebrik ediyorum. Iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğuz Han,
      Sonunda memnun kalmayan biri :)) Kesinlikle ilk kitabı en güzeliydi ve devamını da ilk kitabın hatrına okudum :)) Teşekkürler :)

      Sil
    2. Ben de aynı sebepten dolayı kitaplarını okudum, filmlerini izledim :)

      Sil
    3. Oğuz Han,
      Kesinlikle :)) Genelde serilerin problemi bu zaten, ilk kitapları harika oluyor ve git gide kalite düşüyor.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Bende bu serinin kitabını okudum ve kendime koyduğum kural ile filmlerine gitmedim. Bir ikinci filme kitabı okumamış bir arkadaşım çok ısrar etti öyle gittim. Ben ilk ön gösterimde Katniss karakterini bu kızın oynayacağını gördüğüm an bende bitti film zaten. Sen en kötü mıntıkada yaşayan bir kızı, avcılık yapan, asi birisi böyle bir kızmı seçersin. Her zaman ki şey ben farklı hayal etmiştim. Daha köylü ve asi bir kız. Böyle bir şey değil. Onun için filmler yerin kitaplar en iyisi diyerek devam ediyorum. Romanını okumayacağım uyarlamaları izliyorum sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epichan,
      Katniss benim de hayalimdeki halinden farklıydı ama benim için daha kabul edilebilir olmuştu.Yine de haklısınız, kız kesinlikle daha köylü ve asi olmalıydı. Ben hala kitaplarını okuyup, uyarlamalarını izliyorum, belki içlerinden Harry Potter gibi efsaneler çıkar diye ya da Gurur ve Önyargı'nın da uyarlaması güzeldi. Ama Açlık Oyunları gibiler büyük hayal kırıklığı yaratabiliyor.

      Sil
  6. Alaycı Kuş'u bence de ikiye ayırmamalıydılar. :) Ben sadece ilk filmini izledim. Devam filmleri konusunda dolayısıyla pek bir fikrim yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Akay,
      En iyisini yapmışsın hatta sadece kitaplar yeterli bence :D

      Sil