15 Kasım 2015 Pazar

Mim: Ne Söylerdin?


Sevgili Deeptone, beni mimlemiş. Deep ki blogu açtığımdan beri yorumlarını esirgemeyen, harika hikayeleriyle kendisini ilgiyle takip ettiğim bloggerlardan biri. Bu benim ikinci mimim olmakta. O zaman dans!

"Ne söylerdin?


Kurallar basit. Hepimiz bir diğerimize şu soruyu soracağız “…. karşılaşsaydın ne söylerdin?” Herkes ne söyleyeceğini yazmalı kısa uzun.. Ve başka bir kişi söyleyerek ona aynı soruyu sormalı. Umarım herkes bu mimle karşılaşmak istedikleri ve söyleyecek sözleri olan insanlara denk gelir. Şimdi arkanıza yaslanın ve blogger arkadaşınızın sizin karşılaşmanızı istediği kişiye söylemek istediklerinizi söyleyin."

Deep, Leonardo Da Vinci, Mozart ve Edip Cansever’le karşılaşmış. Ben de Edip Cansever’e selamımı veriyorum. Şu sıralar, İkinci Yeni şairleri arasından en sevdiğim… Ona söyleyeceğim çok söz var ama aynı zamanda hiç yok.
Yine de, herhangi bir yerde, herhangi bir zaman diliminde karşılaşmışız.

“Trenlere beraber çikolata yedirelim mi? Aynı zamanda dertleşiriz de, gerçi bir şairle dertleşmek nasıl bir şey pek bilmem ama. Dinlerim, gerçekten. Anlamaya çalışırım. Edip ve şair Edip’i. Hangisi gerçek? Hangimiz gerçeğiz? Kendi bakış açımdan sıyrılıp, şiirlerini senin gözünden görerek, okumak isterdim.”

Ay! Fazla hayranlık dolu oldu sanırım ama nasıl hayran olunmaz ki? “Var mıydık? Belki biraz…” diyen Edip Cansever nasıl sevilmez? “Kimsenin öldüğü yok, yaşadığı da… Herkes biraz var o kadar.” ya da “Hiçbir şeyin hiçbir şeyliği gibi bir şeydim.”

Ben de Dreamella’yı mimlemek istiyorum.


Dreamella vs Platon! 

11 yorum:

  1. ha haaaaa çok tatlı düşünmüşsün yaaa :) bi deee o çaylı foto nerde çekildi söleseneeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,
      Teşekkür ederiiiim :)) Orası arkeoloji müzesi, çok güzel demi? :D

      Sil
  2. :)) En kısa sürede yapacağım hem de Platon'la wayy felsefeyi de çok severim. Düşünelim bakalım neler sorsam 1 soru mu hakkın var şimdi:( azmış.
    Dikkatli kullanmak lazım o zaman. Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni mimledim :D

      Sil
    2. Dreamella,
      Platon'u doğru tutturabildiğime çok sevindim :D Hemen bakıyorum, ben teşekkür ederim :))

      Sil
    3. Sonunda mimi yaptım bu kadar zaman aldığı için üzgünüm :(

      Sil
    4. Dreamella,
      Önemli değil :)) Ben de hala senin mimini yapamadım, düşünme aşamasındayım :/

      Sil
  3. Edip Cansever hiç sevilmez mi :) çok güzel anlatım olmuş emeğine sağlık resimde harika bu arada çayıda çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edip candır ya :D Çayı ben de severim, yani son iki yıldan beri seviyorum :D Üniversite insana çay sevmeyi öğretiyor :D Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  4. Ooo platon demek. Benim de söyleyecek şeylerim olur ona illaki. Çünkü siyasi düşünceler tarihi dersinde bu haftaki konumuz platon ve muhtemelen iki üç hafta daha gündemde olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naz Ortabey,
      Sen de yazsanaa :)) Siyasi düşünceler tarihi benim de derslerimden biri olacak galiba :O Platon bir haftada geçiştirilecek gibi değil, evet :D

      Sil