9 Ocak 2016 Cumartesi

4) TANRI İLE SOHBET 1 - NEALE DAVID WALSCH

Ötesi Yayınları
Çeviri: Nil Gün
237 sayfa

Tanrı sizinle konuşsa ya da yazışsa ne hissedersiniz? Ne sorarsınız? Ne istersiniz?

Yazarımız kitapta Tanrı’yla uzunca sohbet ediyor. Sorular soruyor, cevaplar alıyor.

Kitap, kişisel gelişim türünde.

Genelde tüm kişisel gelişimlerin birbirinin aynısı olduğunu düşünürüm, farklı bakış açılarıyla yaklaşılmış aynı düşünceler. İnandırıcı değiller. Ama Tanrı ile Sohbet sevdiğim kişisel gelişimler içine girdi.

Kendi yaşamımda ne kadar uygulayabilirim, bu da ayrı bir problem. Her kişisel gelişim okumamda, bir haftalığına Pollyanna gözlüklerimi takıyorum. Sonra etkisi geçiyor ve gözlükler tozlanmaya devam ediyor. Bana göre sürekli iyimser olma hali, her yerden kalpler fışkırması “mutluluk” kavramını sıradanlaştırıyor.

Yine de o bir hafta, evrene olumlu mesajlarımı iletiyorum.

Sonuç olarak kitap sorgulatıyor, düşündürüyor ve yaşadığımız hayatı ne kadar zorlaştırdığımızı gözler önüne seriyor.

Yaşadığımız hayatı aslında “yaşamıyoruz”!

NOT: Tramvayda veya toplum içinde okursanız kötü bakışlara maruz kalabilirsiniz.


“Birinci yasa, ne hayal ediyorsan o olabilir, yapabilir ve sahip olabilirsin. İkinci yasa, korktuğunu kendine çekersin.”
“Korku, bedenleri giysilerle sararak gizler, Sevgi çıplak olmaya izin verir; Korku sahip olduklarına sımsıkı yapışır, Sevgi sahip olduklarını paylaşır; Korku zorba yakınlık ister, Sevgi sevecen yakınlık; Korku sımsıkı sarar, bırakmak istemez, Sevgi özgür bırakır; Korku kurutur, Sevgi yumuşatır; Korku saldırır, Sevgi bağrına basar.”

“Acı çekmenin olaylarla ilgisi yoktur; acıyı yaratan, olaylara gösterdiğimiz tepkilerdir.”
“Evren devasa bir fotokopi makinesidir. Sürekli düşüncelerini kopyalayarak çoğaltır. Bunu değiştirmek için tek bir yolun var: bu konuda düşüncelerini değiştirmek!”

“Gerçekten sevdiğin şeyi yap! Başka hiçbir şey yapma! Çok az zamanın var. Sevmediğin bir şeyi yaşamını kazanmak için yaparak bir anı bile ziyan etmeyi nasıl düşünebilirsin? Bu, yaşamı kazanmak değil, kaybetmek olur. Bu yaşamak değil, ölmektir.”

24 yorum:

  1. Sürekli okumak isteyip, ertelediğim bir kitap... Bir türlü bu kitabı almaya sıra gelmedi:( Artık ertelemeyeceğim... Ben seviyorum kişisel gelişim kitaplarını.... Evet hepsi aynı şeyleri söylüyorlar ama bir şeyleri tekrar ettikçe alışkanlık haline dönüşüyor... Bir dönem çok daha olumsuz bir bakış açısına sahiptim... Şimdi ise kendimde olumlu yönde değişiklikler hissediyorum... Tam anlamıyla uygulayamasam da pozitif enerjim yükseldi... Bu da bir kazanç:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone,
      O zaman bu kitabı da seversin. :)) Sende alışkanlık yapmasına çok sevindim, ben yine mi aynı şey deyip ayıla bayıla bitiriyorum. :D
      Umuyorum ki bu kitapta sana pozitif enerji verecek :)) iyi okumalar :))

      Sil
  2. Öğütler çok güzel, özellikle korku hakkındaki, ben ülkemizde pekçok insanın korkuyla bağlılık duyduğunu düşünüyorum diktatöre. Hani Stockholm kompleksi, hibristofilya hastalığı gibi, taciz kurbanı çocuklar, dayakçı kocasından kopamayan kadınlar gibi korktukları için zorbaca bağlanıyorlar ve oy atıyorlar kurtulamıyoruz...sevdiğini işi yap evet çok doğru aksi insanı mutsuz ve başarısız yapar...bunu da özellikle öğrenciler uygulamalı meslek seçerken....bir de tanrı ile karşılaşsam yani insan kılığına girdiğini düşünerek ona çok kızardım şu dünyayı yarattığı için...ceylanı aslana yediren, insanlara et yediren, hiçbir şeye müdahale etmeyen seyreden o değil mi?
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük ve Ben,
      Evet, doğru söylüyorsunuz, korku ülkemizde ve aslında dünyada da çok etkili. Korkuyu söküp atsak, yerine sevgiyi yerleştirsek barışı sağlayabiliriz sanıyorum.
      İnsan sevdiği işi daha güzel yapıyor gerçekten de... Daha özenli, daha başarılı...
      Aslında bu sorularınızın yanıtı da kitapta var :)) Yazar sohbet esnasında hepsini soruyor :))

      Sil
  3. “Acı çekmenin olaylarla ilgisi yoktur; acıyı yaratan, olaylara gösterdiğimiz tepkilerdir.”...Acı kavramını güzel bir anlatım yapmış ...Emeğine sağlık çok güzel anlatmışsın her zaman ki gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizkaldım,
      Evet, bence de :)) Çok teşekkür ederiim, okuyan güzel gözlerine sağlık :))

      Sil
  4. Çok ilgi çekici anlatmışsın ellerine sağlık. Ben pek kişisel gelişim kitapları okumam ama bu ilgimi çekti. Alıntıları çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dreamella,
      Buna şans verebilirsin, klasik kişisel gelişimler gibi değil :))

      Sil
  5. İsmi bile tüm dikkatimi çekti. Kişisel gelişim türünde hayal etmemiştim ama kişisel gelişim önyargımı bi kenara bırakıp buna bir şans vereceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      Kişisel gelişim kısmı biraz arka planda kalıyor zaman zaman, o yüzden sevebilirsin :))

      Sil
  6. Uzun bir sohbete girerdim sanırım öyle bir durumda :D "Tanrım şimdi bence asıl sorun.... Ya bir de n'oldu biliyor musun? Şey pardon haşa tabi ki biliyorsun"... Çenem düşerdi.. Şu an düştüğü gibi :D Epeyce ilgimi çekti sepetime atacağım derhal. Görsele bayıldımmmmm!! Söylemesem olmazdı! İnsan içinde okuyunca niye kötü karşılanıyor ki? İsmi "Leyla ile Mecnun" olsa daha mı normal karşılanırdı acep? Neticede ikisi de kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek,
      Kesin ben de uzun uzun sorular sorardım :D Hatta liste falan yapıp, önüne koyardım :D Çok teşekkür ederim, noelde çekmiştim :))
      Sanırım daha normal karşılanırdı, en azından dik dik bakmazlardı. İkisinin de kitap olduğunu düşünmüyorlar sanırım :/ Akıllarında ne dönüyor bilmiyorum ama çok garipti. :)

      Sil
  7. Alıntılar çok iyi gerçekten. Ama her şeyden önce o dikkati çeken ismi sanırım. :D
    Eh listeye ekleyelim bakalım ne zaman sıra gelirse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Fili,
      İsmi gerçekten çok ilginç :D Umarım kısa zamanda gelir, senin de yorumunu okuruz. :))

      Sil
  8. Evet çok az zamanımız var. Sevdiğimiz şeyleri yapmalıyız...

    YanıtlaSil
  9. ay baksana güzel yazmışsın, reiki'cilerin temel kitabı bu. yapılır yaa :) bi de, tanrılar okulu'nu okusanaaaaa noluuur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Reiki'cileri duymuştum da, temel kitapları olduğunu bilmiyordum :))
      Deep önerir de okunmaz mı? :D Listeme eklendi :D

      Sil
  10. Ya ben bu posta yorum bırakmamış mıyım ki ?? tramvayda okuyunca millete bakmayacaksın , ben kimsenin bakışlarını fark ettim ama olabilir dedim sana hele de şu zamanda :D Git sen bir de fotoğrafa arka planı göster , :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Bakışların içeriği üzüyor ama be :( Arka planı göstermeyeyim bence, canımı korumam lazım :D

      Sil
  11. Merhaba
    Bende kitabın isimini okuyunca kafamda çok farklı bir kitap tasavvur ettim. Ama beklediğim gibi bir şey çıkmadı. Kişisel gelişim kitaplarını bir zaman çok okumuştum. işime yarayan kısımları oldu, olmayan kısımları oldu. Şimdi artık okuyamıyorum bu tür kitapları. Yada çok az okuyorum diyeyim. Geçen seneydi sanırım avcundaki kelebeği okumuştum. Artık kütüphanenin kişisel gelişim bölümünü boşaltmak istiyorumda yer sıkıntısının gözü kör olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epichan,
      Hoş geldiniiz :))
      Yaşadığınız durum fazla kişisel gelişim okumaktan kaynaklanıyor olabilir çünkü bir süre sonra hepsi aynı gibi gelmişti bana. Kelebek Ahmet Şerif İzgören'indi değil mi? Çok övmüşlerdi, ben de okumuştum ama ne desem, iç güveysinden halliceydi :D
      Haklısınız, yer sıkıntısı büyük sorun, aslında tüm ıvır zıvırları atıp her duvarı kitaplık yaptırmak var :D

      Sil
    2. Hoşbulduk :)
      Bazı arkadaşlarım benim kişisel gelişim kitaplarının boş olduğuna inanıyor. Olabilir, benim için ise bir dönem beni ilerleten kitaplar oldu. Çünkü ben okumaya liseden sonra başladım. O zamana kadar sıfır olarak gelmiş bir insanın kendini düzenlemesi gerekiyor düşüncesi ile bu kitapları çok okudum ve bazı verilen öğütler, yöntemler işime yaradı. Ama şimdi çok fazla okumuyorum, bunun yerine sanırım bilimsel kitaplara evrildi bu okumalar. Psikoloji ve beyin üzerine, beyine etki eden kimyasallar üzerine okuyorum. Bir önceki yazıda bende belirtecektim. @ Eylem Hanımda yazmış. Resim gerçekten çok yaratıcı. Camide olsa bizimkiler, camide kitap gördüğü için ilk defa beyaz adam görmüş yerli gibi bakabilirlerdi. Yaratıcı bir resim olmuş :D

      Sil
    3. Epichan,
      Sizin işinize yaradıysa önemli olan o. Sanırım tadında bırakmışsınız kişisel gelişimleri :)) Ben de çok fazla bilimsel kitap okumuyorum, benim için büyük eksiklik. Bahanem de öğrenci olduğumdan, ders kitapları zaten bilimselken, ders harici okumanın beni zorladığı. Ama bazı şeyler zorlanmadan olmuyor :/ Arada blogunuzdan kitap isimleri alıyorum, ne zaman alıp okurum bilemesem de :D
      Çok teşekkür ederim :)) Camide ismine tepki de oluşabilirdi :))

      Sil