23 Ekim 2016 Pazar

68) RUHLAR KÜTÜPHANESİ - RANSOM RIGGS


İthaki Yayınları
Çeviri: Aslı Dağlı
512 sayfa


İkinci kitap: Gölge Şehir

Üçüncü kitap olan Ruhlar Kütüphanesi’yle seri son buluyor.

İthaki, Ruhlar Kütüphanesi’nin kitapçılara dağıtıldığını yayınlayınca, en kısa zamanda aldım.

Kitap oldukça iyi başladı, tuhafları özlediğimi fark ettim. İlerledikçe kitaba yeni karakterler katıldı ve Sharon sevdiklerimden biri oldu.

Bazen olaylar çok üst üste gelmişse de Ruhlar Kütüphanesi akıcı bir kitap. Lakin, bu kitaptaki fotoğraflar bana ilginç gelmedi. İlk ikisinde daha özel kareler vardı.

Seriye genel olarak bakarsak, ben sevdim. Yazar, fotoğraflardan oluşan, ‘tuhaf’ bir dünya yaratmış. Daha önce bu tarz, fotoğraflardan yola çıkılarak yazılan bir kitap okumamıştım.

Kahramanlarımız çocuk/ergen olduğu için, seri bazen çocuksu olabiliyor. Eğer sorun yok diyorsanız; fantastik, kolay okunan, orijinal bir dünyaya ihtiyacınız varsa seri tavsiye edilir. :D



“’Bazılarının Cehennem dediği yer,’ dedi kayıkçı, ‘diğerlerinin cennetidir. Orası geriye kalan, gerçekten özgür olabildiğin tek yerdir.’”

“Akılsızca davranmakla tamamen aptalca davranmak arasındaki ince çizgiyle ilgili sıkıntı, genellikle artık çok geç olana dek çizginin hangi tarafında olduğunuzu fark etmemenizdir. Her şey rayına oturup da aklınız başınıza geldiğinde düğmeye çoktan basılmış, uçak hangardan ayrılmış ya da bizim durumumuzda kayık iskeleden ayrılmış olur.”


“Hayatımızın henüz başındayken sahip olduğumuz yeteneklerden bazılarının farkına varırız ve diğer becerilerimizi dışlamayı göze alarak onlara odaklanırız. Bunun nedeni başka bir konuda yeteneğe sahip olmamamız değildir, yalnızca diğer kabiliyetlerimizi beslemeyi unuturuz.”


13 yorum:

  1. Ah bir fark edebilsek o ince çizgiyi :)

    YanıtlaSil
  2. Ay ben daha ikincisini gölge şehir'i okuyamadan, üçüncü kitap çıkmış:( Ben ilk kitabı keyifle okumuştum... Seriyi tamamlayacağım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone,
      Çok çabuk okunuyor, hemencecik biter ikisi de :)) İyi okumalar :))

      Sil
  3. İlkini okudum diğer 2 kitabı çok merak ediyorum. En kısa zamanda okuyacağım

    YanıtlaSil
  4. İlk kitabı okumuş ama çok sevememiştim ben...yani klişe gelmişti biraz, blogda da yazmıştım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa Dergi,
      Yorumuna göz attım da, Ucubeler Sirki'ni ben de okumuştum, çok benzerlikleri yok bence. Çok satılan diğer fantastiklerden daha orijinal olduğunu düşünüyorum hala. İyi okumalar :))

      Sil
  5. Ben hic birini okumadim filmide islemedim baya geridrn geliyotum ama alintilara bayildim yaaa. Bende alip okumayi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Witch,
      Umarım kitapları seversin Lady, ben filmini pek sevmedim :D

      Sil
  6. ilk foto phantom of the opera olmuuuuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Keşke Opera'yı öyle çekseymişiiim, onu da okuyacağım :D

      Sil
  7. ilk foto phantom of the opera olmuuuuş :)

    YanıtlaSil