28 Mart 2018 Çarşamba

Ne İzledim? | Mart


Bu ay genel olarak dizi izledim. Mart ayı film ve kitap açısından pek verimli geçmedi. Ay sonunda da -tam olarak 31’inde- vizelerim başlıyor. Umarım dikkatimi toplayıp ders çalışmayı başarabilirim.
Bakalım Mart’ta ne izlemişim:

Film


The Shape of Water
Yönetmenin, Guillermo del Toro, daha önce Pan’ın Labirenti ve Kızıl Tepe filmlerini izlemiştim. Beğenmiştim. The Shape of Water’da Oscar alınca ve herkes tarafından sevilince beklentim yüksekti. Maalesef film beklentilerimi karşılayamadı, ben olsam Oscar’ı vermezdim.



No Regret
Kore filmi olmasına bakmayın, dizileri gibi toz pembe bir hayat sunmuyor. Zor bir yaşam ayrıca LGTB filmi. Sonuna doğru olayları biraz abarttıklarını düşünmüş olsam da film güzeldi. Ayrıca Yeppudaa’daki yorumlara aldanmayın, korkutup rüyanıza girecek bir film değil. Türü dram ve romantik, korku öğeleri barındırmıyor.



Dizi


Gilmore Girls / 4. Sezon 4. Bölüm – 6. Bölüm
Hala severek izliyorum. Beni mutlu ediyor, hatta Stars Hollow yaşamak istediğim bir yer haline geliyor. Keşke gerçek bir kasaba olsaydı. Rory’nin üniversitede yaşadıkları bana da ilk yılımı anımsatıyor. Fighting Rory!



Will / 1. sezon 7 bölüm

Tnt yapım Will, Shakespeare’in ünlü olmadan önceki hayatını anlatıyor. 1589’da Will’in Londra’ya gelmesiyle başlıyor. Diziyi Christopher Marlowe rolündeki Jamie Campbell Bower sayesinde keşfettim. Malumunuz, kendisini pek bir severim. Ayrıca dizi sadece 1 sezon ve 10 bölüm. Bitirmeme sadece 3 bölüm kaldı!


Together with Me

İki yakın arkadaşın birbirlerine aşık olmalarını anlatan Tayland BL dizisi. Aslında Bad Romance dizisindeki karakterlerden Korn ve Knock’un geçmişteki hallerini anlatıyor. Bad Romance daha önce çekilmiş olmasına rağmen, olayların kronolojik sırasına göre gittim ve ilk olarak Together with Me’yi izledim. Güzeldi, yer yer komikti. Kafa dağıtmak için Asya dizileri birebir oluyor.


Bad Romance

Üniversiteli bir grup arkadaşı anlatan Tayland dizisi. Together with Me’den sonra gelişenleri anlatıyor. İdare ederdi. Bazı yerlerini zıplayarak izlesem de sevdiğim olaylar da olmadı değil.






Lisedeyken çok sevdiğim ama şimdi de sık sık dinlemeye başladığım şarkıyı bırakayım buraya. Narnia sevenlere gelsin.



Sizin Mart ayınız nasıldı?


TV Time kullanıcı adım: catcomitissa

28 yorum:

  1. Aaa bu Will'i ben de izlemiştim ama uzun yıllar önceydi acaba aynısı mı? Çok sevmiştim. BBC yapımıydı ve TRT'nin siyah-beyaz olduğu yıllardı. Tekrar izlemek çok isterim. Aklımda kalan sadece Londra'da kolera salgınındaki sahneler..
    Pan'ın Labirenti'ni yeğenimde izlemiştim çok beğenmiştim.
    Eline sağlık canım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük ve Ben,
      Will 2017'de çekilmiş ama aynısı olmasa da şans verebilirsin bence :))

      Sil
  2. The Shape of water filmini bende yakın zamanda izledim. Beğenir gibi olurken beğenmekten vazgeçtim gibi bir şey oldu. Çok arada bıraktı beni ama sanat her türlü izlenir. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğuş Hakan Yılmaz,
      Yorumunuza katılıyorum ben de, aslında filmi sevebilirdim ama sevmediğim yönleri daha fazlaydı :D

      Sil
  3. Suyun Sesi tam bir fiyaskoydu.Hangi akılla hizmet edip Oskar vermişler bende anlamadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunun Harikalar Diyarı,
      Aynı fikirde olmamıza çok sevindim ki :D

      Sil
  4. Bu aralar ben de çok film-dizi izliyorum. Önerdiklerine de bakacağım. Teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  5. The shape of water'ı nedense hiç merak etmedim. Narnia ne güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Narnia'yı çok özledim, kitaplarını da okumamıştım. Okusam mı diye düşünüyorum :D

      Sil
  6. ha haaaa heeey, şeyp ve del toro, ikisi de tek oscar adayımdı, anketlerde yazdıydım ikisi de aldı ayolcuum :)

    YanıtlaSil
  7. şu sıralar tam da dizi arayışındayım, Gilmore Girls'e yeniden mi başlasam dedim daha önce birkaç bölüm izleyip bırakmıştım pek hatırlamıyorum. Will de merakımı cezbetmedi değil hani :) bu arada sınavlarında başarılarr^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      Çok teşekkürler Poşeet :)) Gilmore Girls güzel bence, Will de iyiydi ama hala bitiremedim :D

      Sil
  8. Suyun Sesi'ni listeme almıştım ama sanırım izlenmeden çıkacak.
    İyi ki varsın be :)

    YanıtlaSil
  9. ahaha dizi ve filmden başını kaldıramayanlarda bu hafta , eee sınavlarda tam hız geldi ha , hadi bakalım kolay gelsin :D müzik iyiymiş , together with me 'yi bir kez daha izlerim ben , bilmem anlatabildim mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Ben de izlerim valla aslında Skam'i de tekrar izlerim Evak forever :D

      Sil
  10. The Shape of Water ve No Regret filmlerini izledim. İkisi de idare ederdi. Hele ki The Shape of Water ilk çıktığı zamanlarda pek bir hevesliydim ama izleyince öyle olmadığını anladım. Herhangi benzer konulu bir film de aynı tadı verecektir. Ben izlemek istiyorum dediğim her yorumda zaten pek beklentiye girme demişlerdi. :) No Regret Kim Nam Gil hayranlığı için izlenen bir filmdi. Biraz acemiydi filmde. Ama Kore filmlerinin o farklı dokusunu sevenlere güzel gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      The Shape of Water bence türevleri kadar bile iyi değildi, aşkları bana inandırıcı gelmedi. No Regret'i ben son kısımları dışında sevdim, sonunda mezar falan biraz abartmışlardı sanki :))

      Sil
  11. Senin Mart pek verimliymiş, ben neredeyse hiç bir şey izleyemedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      Benim de kitap bakımından pek yavandı, bu yıl pek kitap okuyamıyorum :((

      Sil
  12. The Shape Of Water'ı ben sinemada izlemiş ve hiç sevmemiştim. O kadar Oscar'a aday olunca çok şaşırdım. En iyi film Oscar'ını alınca şoke oldum :-) 3 Billboard'ın hakkını çok feci yemişler. İzlemediysen filmi izlediğinde benim gibi düşüneceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      İzlemedim ama izlemeyi düşünüyorum :D Sadece filmin konusuna uygun ruh halimi bekliyorum, şu sıralar fantastik - romantik moddayım :))

      Sil
  13. Shape Of Water merak ettiğim bir film. :)
    Mart ayında hiç dizi izlemedim ben de.
    Dolu dolu bir yazı olmuş, emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Akay,
      Teşekkür ederim, izlersen yorumunu okumak isterim :))

      Sil
  14. Gilmore Girls benim epeydir izleme listemde ne zaman başlayacağımı hiç bilmiyorum. Fakat her yerde görüyorum. En kısa sürede başlamalıyım sanırım :') Ayrıca blogumda yorumunu görmeseydim böyle tatlı ve güzel bir blogu keşfedemeyecektim. Geç kaldığım için biraz üzgünüm ama ne demişler geç olsun güç olmasın :) Mutlu günler dilerim :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca Gül,
      Hoş geldin :)) Gilmore Girls'ü severek izliyorum, kafamı dağıtmama yardımcı oluyor :))

      Sil