25 Mayıs 2018 Cuma

LABİRENT SAVAŞI - RICK RIORDAN (Percy Jackson ve Olimposlular #4)

percy jackson ve olimposlular

27
Doğan Egmont
Çeviri: Kadir Yiğit Us
365 sayfa


Seriye devam ediyorum.

Labirent Savaşları, son kitaba ulaşmak için köprü göreviyle yazılmış gibi geldi bana. Akıcı olsa da geçiş kitabı olduğu belliydi.

Labirentte daha fazla zaman geçirilmesini ve biraz daha zorlayıcı olmasını bekliyordum. Sanki her şeyin üstesinden çok çabuk ve kolay mı geldiler ne?

Bunun dışında, değinmek istediğim bir konu daha var. Bloglarda Labirent Savaşı’nın yorumlarına denk geldim ve hemen hemen hepsi kitabın tamamını anlatmış. Olan olayları noktasından virgülüne kadar neden yazarlar ki ya da o yorumları okuduktan sonra insanlar kitabı neden okusun? Neyse ki bu yorumlara rastgeldiğimde kitabı bitirmiştim.

Bana kalırsa, bu tarz yazılarda kitap inceleme/ yorum şeklinde başlık atılacağına direk özet denmeli ve kişilerde buna göre okuyup okumayacağına karar vermeli. Habersizce okuyup ardından spoiler yemek kadar kötü bir şey yok!

Sözün kısası, kitabı okumadan beğenilme derecesini öğrenmek isterseniz dikkat edin, sinsi spoilerlar etrafta geziniyor.

“Mucitler hep yalnızdır. Hep yanlış anlaşılırlar. Öfkelenmek, korkunç hatalar yapmak da kolaydır. İnsanlarla uğraşmak makinelerle uğraşmaktan çok daha zor. Bir insanı kırdığın zaman, onu tamir edemezsin.”

“Bazen önemsiz gibi görünen şeyler, günün birinde olağanüstü şeylere dönüşebiliyor.”


17 yorum:

  1. Kitaplarını okumadım ama filmleri hoşuma gitti.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      Filmleri ben de sevmiştim :))

      Sil
  2. Fazla spoilerı ben de sevmiyorum ya. İnsanda merak hissi uyandırmıyor. 🙄

    YanıtlaSil
  3. Beğenmediğim kitaplarda ben de fena halde spoiler veriyorum. Ama çok seversem her şeyini anlatmıyorum. Tabi kitap işi zevk işi.. Bu seriyi okumak istiyorum bakalım, güzel duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Midye,
      Güzel bir seri, ben sevdim :)) Spoilerdan hoşlanmıyorum, hevesim kaçıyor. Konudan kısa bir şekilde bahsedilmesi benim için yeterli oluyor :))

      Sil
  4. Kitap yorumlamak ve kitabı anlatmak arasındaki farkı çoğu zaman kaçırıyoruz sanırım. durum böyle olunca da okuyucularımızın şevkini kırıyoruz.

    Yorumunda bir geçiş kitabı demişsin... Sanırım Riardon bunu çok yapıyor. Son okuduğum serisinde de aynı nitelikte kitaplar vardı.

    Emeğine sağlık, seriye başlamadan önce benim için ön bilgi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      Ne güzel ifade etmişsin. Kesinlikle durum bu.
      Son serisi mi, hemen bakayım neleri okumuşsun :))
      Bu kitabı geçiş nitelikli olsa da seri genel anlamıyla güzel :))

      Sil
  5. Uuu, alıntılar her zamanki gibi çarpıcı! ^_^
    İstemeyerek ipucu almak gerçekten çok kötü; bu konuda da seni takdir ediyorum Kağıt Salıncak; çünkü yorumların ipuçlarından uzakta, dikkat çekici alıntılarla bezenmiş bir durumda ve çok akıcılar! ^_^

    YanıtlaSil
  6. Alıntılar harika. Etkileyici bir seriye benziyor. :)
    İyi okumalar canım.

    YanıtlaSil
  7. Yazarın 3 serisini de okudum hatta o zamanlar internettten okumuştum gidip almaya üşendiğimden :) çook sevdiklerimden. Mısır mitolojisi ile ilgili olanı da okumanı öneririm okumadıysan. Kitap yazılarımda kocaman spoiler yazıyorum okumayanlar için ben de kötü bir şey spoiler yemek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastelden,
      Mısır mitolojisiyle ilgili olan serisini de okumak istiyorum :D Aslında okumak istediğim çok fazla kitap var ama yetişemiyorum :D Bence de spoiler yemek çok kötü :/

      Sil
  8. İlkay,
    Katılıyorum, en azından spoiler uyarısı verilmesi gerek. :))

    YanıtlaSil