21 Nisan 2018 Cumartesi

ARISTOTLE AND DANTE DISCOVER THE SECRETS OF THE UNIVERSE - BENJAMIN ALIRE SAENZ


18
742 sayfa
E-book


Kitap Aristo ve Dante Evrenin Sırlarını Keşfediyor adıyla çıktığında dikkatimi çekmişti ama herkesin bir anda okumaya başlaması beni rahatsız etti. O zamanlar instagram kullanıyordum, sayfam bu kitabın fotoğraflarıyla dolmuştu. Böylece kitaptan uzaklaştım.

Geçenlerde aklıma geldi ama seveceğimden emin olamadığım için e-book olarak okumaya karar verdim. Eğer İngilizce okumak isterseniz, dilinin çok basit olduğunu söyleyebilirim. Çekinmeden başlayabilirsiniz.

Adından dolayı felsefeyle ilişkili olduğu düşünülebilir ama Aristotle ve Dante adında kendilerini ve evreni keşfetmeye çalışan iki ergenin hikayesini anlatıyor.

Kitap güzel bir konuyu ele almış ama beklediğim gibi değildi. Kitabın asıl anlatmaya çalıştığı şey sonuydu bence, oraya kadar giriş gibiydi ve yazar biraz tekrara düşmüştü. Bu durum gelişme olmadan bitmiş hissi bıraktı bende. Seri mi olacak bilmiyorum ama umarım ikinci kitabı gelir.

Eleştirilerim olmasına rağmen kitabı sevdim. Aristo ve Dante çok sempatiklerdi. Özellikle Dante. Düşünce tarzı, kitap okuyuşu ve ailesi… İyi bir arkadaşın sahip olması gereken her şey Dante’de birleşmiş gibiydi.

Hızlı okunan bir kitap olduğunu da belirtmeliyim, genelde elimden bırakamadım. Baydığı yerlerde bile enteresan bir çekiciliği vardı.

Reading slump için güzel tercih olabilir. Kitaplı günler!

“I had a rulet hat it was better to be bored by yourself than to be bored with someone else.”

“Words were different when they lived inside of you.”

“I wondered what that was like, to hold someone’s hand. I bet you could sometimes find all of the mysteries of the universe in someone’s hand.”

“The problem with trying hard not to think about something was that you thought about it even more.”



13 yorum:

  1. Bende popüler kitap okumayı hiç sevmem,rafta bir müddet tozlanmasını severim,çok nadir kitabı zamanında okurum.
    Bu kitabı geçen yıl popülerkene aldım amma arkadaşıma hediye ettim,okumadım,felsefeylede ilgili değil zaten ne okuycam hıhhh diyerek mahalleme geri döneyim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunun Harikalar Diyarı,
      Ben arada zamanında da okuyorum :D Ama çok paylaşıldığını görünce yayınevi göndermiş gibi geliyor ve biraz uzaklaşıyorum.
      Hahah evet belki de senin tarzın değildir :D

      Sil
  2. Bir ara cidden acayip bir şekilde herkeste görüyordum. Senin gibi ben de öyle olunca pek okumak istemiyorum. Hala okumadım. Biraz popüler kültür abartması gibi geliyor 🙈 Fakat çok kitapsız kalırsam okurum diye düşünüyorum. Yorum için teşekkürler çok aydınlatıcı olmuş 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca Gül,
      Mükemmel değil ama kitabın kendince al benisi var, ikinci kitabı çıkarsa okuman daha iyi olur zaten bende yarım kalmış hissi uyandırdı :D

      Sil
  3. E kitap şeklinde okumakta zorlanıyorum biraz.Bizim teknolojiye uyumumuz size göre zor oluyor :) Bizler,dijital göçmen,sizlerse dijital yerliler olarak geçiyorsunuz bizim derslerimizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      Böyle terimler olduğunu bilmiyordum :)) Ben de kitaplığımda bulunmasına gerek olmayan kitapları arada e-book olarak okuyorum :D

      Sil
  4. Bende satın almış ama biraz daha unutulmasini bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evin Tek Kızı Mona,
      Umarım seversin okuduğunda :))

      Sil
  5. öncelikle kapak ve sondaki resim şahane:)) kitabı merak ettim, yalnız ilginçtir kitabı ilk sende görüyorum:)) keyifle okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      Sadece ben de görmene sevindim, en azından itici yönünü görmemiş oldun :D Kapağı benim de ilgimi çekmişti :))

      Sil
  6. İlkay Özgür,
    Evet, bazen ben de ertelediğim için pişman oluyorum :D Belki de :))

    YanıtlaSil
  7. Başta, madem öyle okumayayım o zaman dedim. Ama alıntılara bayıldım. <3 Okuyayım o zaman, hatta İngilizce'sini okumalı gibi bir hisse de kapıldım şimdi. Teşekkürler, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Complete the Sentences,
      Büyük bir beklentiyle okumazsan sevebilirsin bence :))

      Sil