24 Nisan 2018 Salı

GÖLGENİN GÖZLERİ- YASMINE GALENORN


19
Martı Yayınları
Çeviri: Irmak Taştan
413 sayfa


Gölgenin Gözleri, Ayın Kız Kardeşleri serisinin 11. kitabı.

Hızlı okunacak bir fantastik kitaba başlama niyetiyle okumaya karar verdiğim kitap resmen elimde süründü. Benim için serinin en sıkıcı kitabı oldu.

Aslında ben serilerin bu kadar uzatılmasından da hoşlanmıyorum. Bir yerden sonra aynı düşman, aynı konu insanı bunaltıyor.

Asıl düşmana –Gölge Kanat- ulaşma yolunda yine onun elemanlarına karşı savaşıyorlar. Her kitapta daha zorlandıklarını söylüyorlar. Ruh mühürlerinin peşinde koşuyorlar. Eee biz bunları geriye kalan 10 kitapta da okumuştuk diyesim geliyor.

Sevgili seri yazarları, yarattığınız dünyayı geliştiremeyip bir konuyu sakız gibi uzatacağınıza seriyi bitirin. Tadı kaçmasın.

“Keder işte böyle bir şeydi. Sıradan insanlardan katiller yaratabilirdi.”


“Nefret suçu işleyenler kovuklarından çıktı. Aslında her zaman oradaydılar. Önce zencilerden, Yahudilerden, Müslümanlardan ve sonra eşcinsellerden nefret ettiler. Bir gruptan nefret etmek artık mantıklı olmadığında başka bir grubu hedef aldılar. Onların dünyanın merkezinde olmadıklarını hatırlatan herhangi birisi olabilir.”


7 yorum:

  1. Sıkılınca bırakıyorum ben kitabı.Biraz ara veriyorum canım tekrar okumak istiyor mu ona bakıyorum,istemiyorsam da hiç zorlamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      Bırakmayı sevmiyorum, bırakınca tekrar okumuyorum çünkü genelde :D Tek istisna Silmarillion'du benim için :))

      Sil
  2. Al benden de o kadar aynı fikirdeyim.12475567 bilmem kaç tane ne yazıyosun değil mi:) Kısa kes tadında kalsın :D Ocham'ın usturası gibi herşey kararında lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunun Harikalar Diyarı,
      Bu kadar yazılınca sadece maddi çıkar için yazıldığını hissediyorum :D

      Sil
  3. 11. kitap mı? Toplam seri kaç kitap? Eğer bu kadar uzatılacak bir konu ve yazarın iyi bir dili yoksa kısa kesmek her zaman daha iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      16 kitap falandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam :D Arada okuduğumda güzel gidiyordu ama artık bunalttı :D

      Sil
  4. İlkay Özgür,
    Ben de nasıl bu kadar okudum gerçekten bilmiyorum :D

    YanıtlaSil