21 Kasım 2016 Pazartesi

TÜYAP 2016/ DOCTOR STRANGE/ FANTASTIC BEASTS

Bu postta sizlere beni mutlu etmiş üç aktiviteden bahsedeceğim: TÜYAP, Doctor Strange, Fantastic Beasts



Bu yıl TÜYAP vize haftamdan bir hafta sonraydı. Benim için harika bir zaman dilimiydi. Geçmiş yıllarda hep vize haftama denk geliyordu.

İki kere TÜYAP’a gittim: ilki 12 Kasım Cumartesi yani ilk günü, ikincisi ise 18 Kasım Cuma.

Bilge ile fuar tarihleri açıklandığında, Cuma gideceğimizi belirlemiştik. Ama ben ilk günlerde de gitmek istiyordum. Benimle gelecek talihli kişi dayım oldu.



Yayınevlerini gezerken poşetlerimi taşıdı. Sırlar Odası’nın özel basımı almak konusunda kararsızken:
“Alma bence.” yorumuyla başlayıp “Tabii benim için Red Kit neyse senin için de Harry Potter o.” diyerek anladığını ifade etti. 😄

Cumartesi fuarın ilk günü olduğu için çok kalabalıktı. Kitapları inceleyebilmek için önümdeki insanların çekilmesini beklemek zorunda kaldım. Bir de ödeme kuyrukları vardı tabii!



Remzi Kitabevinin önünden geçerken, dayım Hıfzı Topuz’u gördü ve hem benim için hem de Kitap Eylemi için kitap imzalattık. Bunca kalabalığa, indirim yapmayan yayınevlerine rağmen cumartesi iyi ki gitmişim dedirten olay bu.

Ayrıca dikkatimi çeken başka bir durum da şuydu ki: imza vermesi gereken yazarların önlerinin boş olması, booktuber/bookstagram sahibi kişilerin çevresinin kalabalık olması! Kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumlardan biri.

Cumartesi günü aldıklarım:



Cumaya gelirsek, Bilge’nin dersi bittiğinde yani öğleden sonra TÜYAP’a gittik. Bu yüzden yine çok kalabalıktı.



İthaki’den %50 indirimle Monte Cristo Kontu’nu beraber aldık. Ayrıca ben Ejderha Mızrağı Destanı’nı aldım. Uzun zamandır istediğim bir seriydi ama İthaki’nin yeniden basmasını beklemek zorunda kaldım.



Ardından sergileri gezdik.

Doctor Strange


TÜYAP çıkışı Doctor Strange’e gittik. Benedict Cumberbatch sevdiğimiz aktörlerden biridir. Bilge’ninse favorisidir.

Film diğer Marvellara göre daha fantastik, mistik ve komikti.

Biz beğendik. Marvel severler kaçırmamalı. 😼


Fantastic Beasts



Ertesi gün ise Bilge ve Kero’yla Fantastik Canavarlar’a gittik. 4d izlemek istiyorsanız, bileti online olarak önceden almanızı tavsiye ederim çünkü çok çabuk doluyor. Biz cumartesi sabahı aldık ve salonun yarısı dolmuştu.

Warner Bros logosunu gördüğünüzde ve yıllardır sevdiğiniz müziği tekrar duyduğunuzda arka plandaki her şey siliniyor. Tekrar HP dünyasına dönmek gibisi olabilir mi?

Film, Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar kitabının yazarı Newt Scamander’i konu alıyor. Eddie Redmayne, HP dünyasına uyum sağlamakla kalmadı, benim en sevdiklerimin arasına da girdi. Valizini çok kıskandığımı da belirtmek isterim. 😇

Filmde sözcükler kullanmadan yapılan büyüler hatta asa kullanmadan yapılanlar HP’ye göre daha fazlaydı. Bu dikkatimizi çekti. Ayrıca HP’lere göre daha komikti. Sanırım şu sıralar komediye bir yöneliş var. Bu beni ağlatan yerinin olmadığı anlamına da gelmiyor. :D

Keşke film daha uzun olsaydı. Sonsuza kadar süreseydi? 😅

4d’yi tavsiye ederim, çok daha etkili ve keyifli oldu. Tekrar izleyeceğim zamanı iple çekiyorum 😄


İyi seyirler. 😻


36 yorum:

  1. Fantastik Canavarlar ı izlemeyi çok istiyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay Bn,
      Çok güzeldi, en kısa zamanda izlersin umarım :))

      Sil
  2. Ejderha Mızrağı Serisiiii, en sevdiğim seridir, bu üçlünün arasındaki diğer üçlüyü alınca dönüp hepsini en baştan okuduydum. İkizlerin hikâyelerinin serisi de çok güzeldi. Bir daha mı okusam acep. Gerçi Metos okuyor şu anda tekrardan :D

    Doctor Stange keyifliydi diğer fime henüz gitmedim. Hp dünyasında kaybolmak isteyen bir insan olarak kesin onu da çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Siz böyle deyince bir heveslendim :D Benim de istediğim bir seriydi ama malum bir ara basımları yoktu...
      Bence de seversiniz, Eddie Redmayne'da çok iyiydi :D

      Sil
  3. Monte Kristo Kontu'nun filmini izlemiştim kitabı eminim çok daha güzeldir, filmi de güzeldi. Doktor Strange'i çok istiyorum izlemek, herkes methediyor....iyi yapmışsın, güle güle oku tüm kitaplarını.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük ve Ben,
      Ben de kitabının incecik halini okumuştum çocukken, tam metninin daha güzel olacağını düşünüyorum :)) Teşekkür ederim :))

      Sil
  4. Fuar bu sene çok keyifliydi. İnanılmaz kalabalıktı ama keyifliydi.
    Sizden yaşça epeyi büyüğüm ama fantastik filmlerden, romanlardan vazgeçmem imkansız:) Dr.Strange şahaneydi, Fantastik Canavarlar'a çarşamba gidiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezer Eser Perker,
      Ben geçen seneki fuarı daha çok beğenmiştim..
      Fantastik sevilmez mi? :)) Umarım Fantastik Canavarlar'ı sevmişsinizdir :))

      Sil
  5. Dr strange güzel filmdi. Bu hafta fantastik canavarlar'ı izleyeceğiz oğlumla:) kitap fuarı bu sene için bana hayal oldu:( sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone,
      Umarım seversin, çok güzeldi :)) Olsun, seneye diyelim :))

      Sil
  6. Ejderha Mızrağı Destanı çok güzel gözüküyor benimde merak ettiğim bir seri keyifle okumalar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      Teşekkür ederim, yakın zamanda başlayacağım umarım :D

      Sil
  7. Bu sene gitmek nasip olmadı Tüyap kitap fuarına çok istedim ama olmadı nasip değilmiş artık bir daha ki sefere :) Bende Çok severim fantastik filmleri güzel oluyor :) Aldığın kitapları keyifle okuman dileğiyle güzel insan sevgiler ....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessizkaldım,
      Bence de, bir daha ki sefere :))
      O zaman kesinlikle izlemelisiin :))

      Sil
  8. Fantastik canavarları gitmeyi umut ediyorum ve bu yıl tüyap benim için imkansızdı ya. Hafta içi gitmeyi seviyorum oraya kalabalık yüzünden ama iş olunca mümkün değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Witch,
      En iyisi hafta içi kesinlikle ama uymayınca uymuyor işte ://

      Sil
  9. Aldığın kitaplar güzelmiş Monte Kristo Kontunu severim. Filmi de güzeldi :). Fantastik canavarlar güzel bir filme benziyor, 4d film de çok heyecanlı olmuştur eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehra Ertuğru,
      4d çok iyiydi gerçekten :D Teşekkür ederim :))

      Sil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş ^_^ Hem fuarın, hem gününüzün güzel geçmesine sevindim. Hele "ayrıca dikkatimi çeken" diye başlayan paragraftaki tespitiniz o kadar yerinde ki. Katılmamak elde değil. Aldığınız kitapları mutlulukla okuyun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benherneysemo,
      Çok teşekkür ederim. :)) Keşke böyle tespitleri yapmak zorunda kalmasak :/

      Sil
  11. Benedict'in filmini ben çok merak ediyorum. Vizyondan kalkmadan gitmeyi çok isterim. Sizde beğenmişsiniz gitmeye değer görüyorum. Bende TÜYAP ları heyecanla bekliyorum. Kitap listem epey kalabalık. Yazınız güzeldi ellerinize sağlık kitaplarınızı güle güle okuyun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      Çok güzeldi umarım yetişirsiniz :))
      Teşekkür ederim :))

      Sil
  12. Uuuu blog başlığın değişmiş güzelim, çok güzel olmuş :D Hayırlı olsun ^.^ Fantastic Beasts bence de muhteşemdi ya doyamadım ben :D Kitaplarını da güle güle oku canım benim ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      Tekrar mı izlesek ki Gözde? :D
      Beğenmene çok sevindim, beni mutlu ettiin :))

      Sil
  13. Bende bir gün TÜYAP fuarına gitmek istiyorum bu yaşıma kadar hiç nasip olmadı. :( Aldıkların çok güzel, keyifli okumalar diliyorum. Fantastik Canavarları bende beğendim, tekrar o dünyaya dönmek mükemmeldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kirmizibaslikiz,
      Umarım fuara geldiğinde, istediğini bulabilirsin ve hayal kırıklığına uğramazsın :))
      Çok teşekkür ederiim, bence de harikaydı :D

      Sil
  14. Her şey harikaymış, bu arada blogunun bannerını değiştirmişsin sanırım? çok hoş olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O,
      Çok teşekkür ederim, evet değiştirdim :))

      Sil
  15. Hıfzı Topuz'u harcayıp , haydi açmayayım şimdi ağzımı , çoook teşekkür ediyorum bu arada , bir de buradan olsun :D

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel günlerin dolu dolu geçiyor. Üç etkinliğe de katılmak isterdim. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      Aslında genelde günlerim standart geçiyor ama bazen de böyle üst üste etkinlikler çıkıyor :))

      Sil
  17. Bu sene TÜYAP'a gidemedim. Biraz içime oturdu, hatta bayağı bir. Öyle ki fuara giden bir arkadaşım İthaki'nin cosplay falan da yaptığından bahsetmişti. Ejderha Mızrağı serisini görünce SALINCAK CANSIN dedim. Çünkü hakikatten en sevdiğim fantastik serilerden bir tanesi... Hatta bir tanesi değil, öyle. Lisedeyken millet alacakaranlığı okurken şahsen ejderha mızrağının sayfaları arasına gömülürdüm. Haylice keyifli gelirdi, ders sırasında kaçamak, kaçamak okumak. Ahem. Peki, fazlasıyla iyi bir örnek olmadım. ^^
    Kısaca severdim seriyi. Umarım sen de beğenirsin. Fantastik Canavarlar konusunda katılıyorum. Hem komedi yönünün Harry Potter'a nazaran daha fazla olması, dahası hem de aylar önce heyecanla beklediğim bir yapım olmasıyla fazlasıyla sevinmiştim. Beni düş kırıklığına uğratmadı açıkçası. Biraz da filmin Amerika'da geçmesinin etkisi vardı. Genelde HP kurgulu rpg sitelerinde takılır ve karakter açardım. Ve oradaki karakterim de Amerika'da bulunup fantastik yaratıklarla ilgilendiğin için, filmin çıkacağını öğrendiğim vakit fazlasıyla heyecanlanmıştım. Öyle ki filmi izlerken Jarvey'de var mıdır acaba, rpg de az Harley'nin başını ağrıtmazdı. Belki de burada da beyimizin başını ağrıtır çenesiyle diye hafif bir tebessüm ettiğimi anımsarım. Ya, yazını okumak inan çok keyifliydi Salıncak. Muhabbet eder gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River,
      Riiivvv, hoş geldin, bizi özledin mi? :D Evet, İthaki'de cosplay'e ben de rastladım, güzeldi. Ben Ejderha Mızrağı'yla tanıştığımda basımları sıkıntılıydı :(( O yüzden anca alabildim.
      Sanırım ben Londra'yı tercih ederdim Riv, ben İngiltere'ciyim :D Yine de çok güzeldi, tekrar tekrar izleyebilirim :D
      Senin de yorumunu okumak çok keyifliydi, arayı çok açma :))

      Sil
  18. Hıfzı Topuz'a kitap imzalatmışsın! Çok severim! Şu aralar Sabahattin Aliyi anlattığı romanını okuyorum/okumaya çalışıyorum (ama kafa ve yoğunluktan hakkını veremiyorum). Ah Çanakkale'de tüyap niye olmuyo :(
    Bu arada aldığın kitaplara bayıldım :)
    -LuNa'dan sevgiler-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coluk Cocuk,
      Bilseydim senin için de imzalatırdım kii :)) Teşekkür ederim ama onları hala okuyamadım :D

      Sil