9 Kasım 2018 Cuma

Erasmus: Siena



Herkese merhaba! Haydi şimdi Floransa’da olduğum zamanı hesaplayalım. 2 aydan 3 gün çıkartalım!

Bu postumu kütüphanede/Biblioteca delle Oblate yazıyorum. Eğer Floransa’ya gelirseniz ve harika bir Duomo manzarası görmek isterseniz, terasında kahve içmek sizin için güzel bir seçenek olabilir. Benim açımdansa, internet olduğu için önemli bir seçenek.



İnanabiliyor musunuz bilmiyorum ama hala evimde internet yok. İtalyan ev arkadaşım internet şirketini arıyor ama hep erteliyorlar. Kütüphanede ders çalışamayan ben, kütüphanelerden çıkamaz oldum. Florasa’daki mottomuz bu: Burası Survivor, burada her şey gerçek!(“Here is Italy, relaaaxxx” diyen İtalyanlar, sokaklarda idrar kokuları, yerlerde çöpler, yaya yolunda durmayan arabalar, sürekli bozulan tramvay, gelmeyen otobüsler…)






Nahoş konuları boş verip, postumuzun amacına dönelim: Siena! Floransa’dan Siena’ya trenle 1.5-2 saat gibi bir sürede ulaşmak mümkün. Şehir merkezi UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan şehrimiz, aslında Palio yani at yarışlarıyla ünlü ama bizim gittiğimiz tarihte yoktu.

Piazza Del Campo

piazza del campo


piazza del campo


Siena’nın ünlü meydanı bizim ilk durağımızdı.

Duomo / Santa Maria Assunta

duomo

duomo


Gördüğüm en etkileyici katedrallerden biri, mimarisi sizce de harika değil mi? Giriş ücreti 6 euro’ydu –yanlış hatırlamıyorsam-.

Fonte Gaia

fonte gaia

fonte gaia


Fotoğraflardaki kadar büyük değil, Aşk Çeşmesi boyutunda bekliyordum sanırım. :D

Palazzo Salimbei

palazzo salimbei

palazzo salimbei


14. yüzyılda inşa edilmiş olan bu bina, bugün dünyanın en eski bankalarından olan Banca Monte dei Paschi di Siena’nın merkez ofisi.

Basilica di San Francesco

san francesco

san francesco




Huzur veren bir bazilika olduğunu düşünüyorum. Siena’da okusaydım, kafamı toparlamak istediğimde içine gidip oturabilirdim.

Bunların dışında St. Cateriniana Kilisesi’ni de gezdik. 14 yüzyılda St. Catherine’in veba hastalığını iyileştirdiğine inanılırmış.





Siena’da ben çok fazla çikolatacı gördüm. Hepsi de birbirinden güzeldi. Nannini adında bir pastane keşfettik, tiramisusu lezzetliydi. Yürürken resim sergisi gözümüze çarptı, içinde kimse yoktu ama resimler gerçekten güzeldi.


Siena, bir günde gezilebilecek küçük ve sempatik bir şehir. İtalya’nın dar sokakları hoşunuza gidiyorsa, Siena sokaklarında yürümeyi seveceksiniz.




31 yorum:

  1. Fotoğraflar huzur veriyor Salıncak, bilhassa kış akşamı gün ışığının sımsıcak yansıdığı karelere bakmak içimi ısıttı. Keyifli vakit geçirmeni dilerim, umarım ki internet sorunun kısa zamanda hallolur, gerçekten uğraştırıcı olabiliyor. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River,
      Siena'ya gittiğimde havalar daha sıcaktı :)) Keyif almana sevindim, teşekkür ederim. İnternet sorunum tamamen çözüldü çünkü laptopumun ekranı kırıldı :D Kesin çözüm :D

      Sil
  2. İnternetin olmaması gerçekten kötü çünkü internetin çok yaygın kullanıldığı bir çağda yaşıyoruz. Buna rağmen İtalya'nın tarih kokan sokaklarında gezmek güzel ve keyifli olsa gerek. Bol bol gez ve paylaş bizimle de. :) Çok dikkat et kendine! ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe Yüksel,
      Elimden geldiğince paylaşıyorum ama daha gezilerimi pek yazamadıım :)) Sen de kendine iyi bak :))

      Sil
  3. Benim tanıdığım Elif internet olmadan yaşayamaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla,
      Yaşayamıyordu ama derken laptopunun ekranı kırıldı :D Hayat damarlarım tek tek kopuyorsa demek :D Neyse ki Crimes of Grindelwald'ın screenplay'ini çıktığı gün aldım, kendimi onunla avutuyorum :D

      Sil
  4. Erasmus hep macerali oluyor herhalde ama herseye ragmen guzel :)

    YanıtlaSil
  5. ooooo bence her şey çok iyi gidiyooo. olumsuzluklar bile tatliş bence. siena piku aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
  6. Görmeyi en çok istediğim ülkelerden biri İtalya. Sokaklarında saatlerce dolaşmak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      Ben buradayken gelmeye ne dersiin? :))

      Sil
  7. İtalya görmeyi çok istediğim bir ülke fakat bahsettiğin olumsuzluklar bir anda tüm gözümdeki İtalya büyüsünü bozdu.Ama yine de görülmeye değer diye düşünüyorum.
    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Begonvil,
      Turist olarak kesinlikle görülmeli, eğer Floransa'da yaşamasam birkaç günlüğüne gelmiş olsaydım hayran olup dönerdim :))

      Sil
  8. Her şey o kadar etkileyici ve masalsı duruyor ki! İtalya zaten tek başına yaşayan bir tarih resmen. Siena'yı hiç duymamıştım, internet olmasa bile en azından internet çeken güzel bir nokta bulmuşsun :') Umarım her şey gönlünce oluur <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlantisli,
      Siena küçük ama güzel bir Toskana şehri :)) Teşekkür ederiim çok :))

      Sil
  9. Herkese merhaba, ben aranızda çok yeniyim...sayfamı ziyaret edip takipçim olarak ve yorumlarınızla beni desteklerseniz çok mutlu olurum....herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil
  10. Tadını çıkar,dönünce özlersin valla.Senden haber aldıkça biz de mutlu oluyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurdagül,
      Aksiliklere rağmen çıkarmaya çalışıyorum, öpüyorum sizleri :))

      Sil
  11. süper bir yazı olmuş yine, resimlere bayıldım, wifi'n bol olsun:))

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel! Hem sen gezmişsin hem de bizi gezdirdin. Mutlu Gezmeler!
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
  13. İtalya Türkiye'ye en çok benzeyen ülke. Dediğin sokak manzaraları bizim ülkemizde de sık görülüyor. İnterneti hala olmayan şehirlerimiz de var hala maalesef. Akdeniz insanı diyelim. Dil de problemdir İtalya'da. İnsanlar bizim gibiler. Anadilleriyle yaşamak yeterli onlar için. Fotoğraflar harika. İtalya açık hava müzesidir adeta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Yakalı,
      İnterneti olmayan şehirlerimizin Floransa gibi bilindik ve turistik olduğunu sanmıyorum ama artık wifi'ya kavuştuk -laakin laptopumun ekranı kırıldı- :D Turist olarak dil çok sorun olmayabilir ama yaşayınca öyle gerçekten. Açık hava müzesi tanımına katılıyorum :))

      Sil
  14. İlkay Özgür,
    Her zaman imrenilecek şeyler yaşamıyoruum :D Teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  15. Fotoğraflara bakınca oralarda olmak ve gezmek istediğimi fark ettim. Keyfini çıkar lütfen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Çelik,
      Bekleriim, ben buradayken gel bence :D

      Sil
  16. Ovv! Epeydir blogları okuyamıyordum direkt seninkini açıp okudum. Gerçekten blogunu ve yazılarını ne kadar sevdiğimi anladım. Bazen içinde olduğumuz anların değerini sonradan anlıyoruz. Yazından zorlandığını hissediyorum. Bir arkadaşım yurtdışında bulunduğu sürede pek bir şey anlamadığını dönünce değerini anladığını söylemişti. Her ne kadar okul için bile olsa umarım orada bulunduğun zaman boyunca harika anılar biriktirirsin. Ayrıca bu güzel yazılar için teşekkür ederim. Çokça keyif aldım okurken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca Gül,
      Blogumu sevmene çok çok sevindim, teşekkür ederiim :)) Sanırım git gide alışıyorum ben de, zaman zaman özleyeceğimi hissediyorum. Umarım dediğin gibi güzel anılarım olur :))

      Sil