1 Ocak 2016 Cuma

1) YILLAR SONRA - İPEK ONGUN

Artemis Yayınları
330 sayfa

Serra’yla nasıl tanıştım?

İlkokuldaydım. İlçemizde de oldukça küçük bir kütüphane mevcuttu. Kitap Eylemi’nin dönemine oranla, daha yeni kitaplar geliyordu.

Ama bizdeki sorun da şuydu ki, kütüphaneyi açık bulamıyordunuz. Kütüphaneden yapılması gereken ödevlerimiz oluyordu ama o da ne? Kütüphane 7-24 kapalı.

Kütüphanecimiz ne kadar yoğun bir insansa, bir türlü kendi işini yapamıyordu. Burada devreye babam giriyor, kütüphaneciyi arayıp bize yönlendiriyordu.

Ödev yapmak için gidip gelirken, oradan da bir kaç tane kitap almaya başlamıştım. Bir gün dikkatimi Bir Genç Kızın Gizli Defteri çekti.

İpek Ongun’la ve Serra’yla tanışmamız böyle oldu. Devam kitapları kütüphanede olmayınca, babama siparişim üzerine şehre gidince tüm kitaplarını almıştı.

Sonuç olarak Serra benim çocukluk arkadaşım. Belki de onu bu kadar sevmemin nedeni, ikimizin de günlük yazmasıydı. İkinci sınıftan beri günlük tutan bir eleman var karşınızda.

Aradan yıllar geçti ve geçenlerde kitapçıda serinin 12. kitabının çıktığını gördüm. İncelerken, 11.’yi okumadığımı fark ettim.

Yıllar Sonra’yı sipariş ettim ve eski dostuma kavuştum. Tabii eski dost benden önce büyümüş. Algı seviyelerimiz farklılaşmış. Tam bir anne olmuş!

Kitap, anne Serra ve kızı Selin’in günlüklerini içeriyor.
Daha ilk sayfadan kendimi dostlarımın arasında buldum. 

Selin yaşında göre, tam bir büyümüş de küçülmüş… Aslında biraz ütopik bir çocuk. Serra ise… Değişmiş ama aynı zamanda eskisi gibi. Sanırım büyümek böyle bir şey.

Bolca kıkırdadım, sırıttım, kahkaha attım! Eski dostumu özlemişim!

Kitabı bir günde bitirdim. 2016’dan önce bitirdiğim bir kitaptı, itiraf ediyorum ama seneye ‘Yıllar Sonra’yla başlamak istedim.

O yüzden yılın ilk kitabı, İpek Ongun’dan. 


21 yorum:

  1. haydi bakalım nice kitaplı yıllara :D sevgiyle , sağlıkla , huzurla inş :D bu arada o kütüphanede ipek ongun bulmak ? enteresan gerçi ben de okuma aşkı orada başladı çok iyi yazarların kitapları vardı fakat gündem romanları yoktu ne yazık ki , Emine abla da sağolsun orada yatmamıza bile izin verirdi :D Bildiğin evden çok orada zaman geçirenler vardı yahu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Emine abla zamanına yetişmek isterdim ya :D Orda İpek Ongun bulmak şaşırtıcı ama gerçek, şimdi ne haldedir bilemiyorum tabii :/ Sana da bol bol kitaplı, So Ji'li yıllara unniiim :D

      Sil
  2. Serinin son kitabı Nerde Kalmıştık'ı geçenlerde okudum. O kitap, bundan daha güzeldi. Bir de artık Serra'yı değil de Selin'i okumak istediğimi fark ettim. Gençlerin hayatları daha renkli oluyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      Ben de kısa zamanda alacağım Nerde Kalmıştık'ı :)) Selin ayrı bir heyecan bence de; Serra hayatı daha bir kabullenmiş :D

      Sil
  3. Genç kızlar daha çok seviyor galiba bu seriyi, bana da komşumun liseyi yeni bitiren kızı hediye etmişti...hoş kitaplar..o kadar çok seri olduğunu bilmiyordum demek bayağı tutulmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük ve Ben,
      Evet, bayağı sevilen bir seri özellikle ortaokul ve liseliler tarafından. Ben de eski dostum diye seviyorum :))

      Sil
  4. A Bir Genç Kızın Gizli Defteri :)) Bunu dahi özleyeceğimi hiç düşünmezdim lise yıllarıma dair. O zamanlar burun kıvırırdım sürekli klasikleri okurdum; şimdi bakıyorum da o beğenmediğim kitap serisi dahi bugünün gençliğinin içinde bulunduğu durumdan daha güzelmiş. En azından kitap okurduk biz :)) Devam ettiğini senden öğrendim; ama buna sıra gelmez okuyacak çok şey var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemderi,
      Liseyi ben de özlüyorum, her şeyiyle demeyeyim ama özleniyor. :)) Ben tek tip kitapla devam edemiyorum, ne sürekli klasik okuyabilirim ne de sürekli diğer türleri. Hepsinden biraz benim için ideal ölçü :))

      Sil
  5. İlk kitaplarından birini ben de okumuştum ya... O günlere gittim birden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı,
      Okuduğumuz her kitap, hayatımızda nasıl da yer ediyor değil mi? En azından okuduğumuz dönemi bize hatırlatıyor :))

      Sil
  6. Bir kitap insanı ne kadar etkiliyor değil mi. Sadece okuyup gecemiyorsun. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdicann,
      Kesinlikle, kitaplar karakteri oluşturan yapı taşlarına dönüşüyor zamanla :))

      Sil
  7. ben de çok severek okurdum İpek Onun kitaplarını, nice bol kitaplı yıllara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maviye İz Süren,
      Kitaplarını samimi bir üslupla yazdı diye seviyoruzdur belki de.. Ne kadar güzel bir dilek! Teşekkür ederim, sana da :))

      Sil
  8. benimde ilkokul arkadasımdı serra şimdi yine merakla kavuştum kendisine o ilk kitabıda saklamadığım icin cok pişman oldum :)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulsah Onen,
      Olsun, yenileri okuduktan sonra gerekirse yeniden alırsın :))

      Sil
  9. Merhabalar,
    Kore fenomeni sayesinde tanıdım bloğunuzu .
    Benim de ortaokul yıllarımda vazgeçilmezimdi Serra. Onun yıllarında çocuk olup onunla tanışmayan , yazdıkları ile hayaller dünyasında gezinmeyen, yaşadığı aşk maceralarıyla göz bebeklerinden kalpler fışkırtmayan, onun muhteşem betimlemesiyle yer yerdiği ahşap evinde yaşamak istemeyen yoktur herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz Zengin,
      Hoş geldiniiz :))
      Serra gerçekten çocukluk efsanesiydi :D Bence özellikle ortaokul-lisedeki kızların okuması gereken bir seri, biz iyi ki okumuşuz :))

      Sil
  10. Ah, anılarım depreşti. :) İpek Ongun benim de çocukluğumun yazarlarındandır ve yeri gerçekten çok ayrı. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem Akay,
      Kitaplarını tam çağımızda okumuşuz desene :)) Serinin son kitabını hala okumadım, belki ben okuyana kadar yenisi de çıkar :D

      Sil
    2. Ben de hala okumadım :D ve dediğin gibi okuyana kadar yenisi çıkabilir :)

      Sil