28 Şubat 2017 Salı

15) ÖLÜM EZGİSİ - SIMON WOOD


Arunas Yayıncılık
Çeviri: Neslihan Pezek
422 sayfa


Son zamanlarda fazla romantik kitap okuduğuma karar verip, elime Ölüm Ezgisi’ni aldım. Marketlerde indirimde görüp edindiğim kitaplardan kendisi.

Arka kapağında, kitabın türü ‘gerilim’ olarak belirtilmiş.

Ben ki, tırsak bir insanım. Gerilim – korku türünde hemen hayal gücüm coşar ama yine de okumaktan ve izlemekten vazgeçmem.

Kişiliğime rağmen Ölüm Ezgisi beni hiç germedi. Devamında ne olacak diye merak etmedim çünkü konu barizdi.

Kitabın ortasından sonuna kadar kendime bu soruyu sordum: “Daha ne kadar aynı hatayı tekrarlayabilirler?”

Sanıyorum ki zeki karakterleri okumayı daha çok seviyorum. Hayden bu gruba giremedi.

Konusuna tek cümleyle değinecek olursam, Hayden eski arkadaşı Shane’in yardımıyla MTM isimli kurumda iş buluyor ve kendisini belaya bulaştırmış oluyor.

Kitap üçüncü sınıf korku filmi gibi ama korkutmayanından 😄

Sonuç olarak, Ölüm Ezgisi beni memnun etmedi.

“İntiharı kabullenmek zordur. Geride kalanlara yapılan bir ihanettir çünkü intihar.”


“Savaşmanın yarısı, düşmanı korkutmaktan ibarettir.”


17 yorum:

  1. Kitap kapağına aldanmamak gerekiyor demek ki. Ben kapağı görünce, "kesin çok iyi bir gerilimdir" dedim ama yanılmışım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hkaye Kalpli Kadın,
      Kapak yanıltıyor kesinlikle :D

      Sil
  2. arada sıkıcı kitaplar cıkacak ki iyilerin kıymetini bilelim :)

    YanıtlaSil
  3. şu son alıntıyı okuduğumda, youjo senki'de ki Tanya'yı görmemiş vatandaş, kızacağız savaşta 'hiç uğraşamam' havasıyla direk dalıyordu demiştim. :D
    kapağını görünce, karanlık bir atmosfer veriyor. biraz da voodo büyülerini anımsatıyor diye düşünmüştüm, sende bıraktığı izlenimi yazık olmuş demedim değil. yalnız o soruyu bende bugün izlediğim animede sormuştum salıncak. yok, herkes teker teker ölüyor, millet yine de bu olayı araştırmalıyız diye üstüne düşüp aynı izden gidip diğerleriyle aynı kaderi paylaşıyordu. bir karakterde, ben yokum arkadaş diye caymamıştı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River,
      Keşke voodo büyülerini anlatsaydı Riv, kesin severdim :D Niye karşımıza böyle karakterler çıkıyor? Karşısına geçip kendine gel diye bağırasım gelmişti :D

      Sil
  4. tırtıklamasak ta olur diyorsun , peki diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Daha güzelleriyle yola devam edelim :D

      Sil
  5. O zaman okumayalım :) Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  6. Bazen denk geliyoruz böyle kitaplara... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. nasıl gideceği belli olan, merak uyandırmayan, germeyen klişe gerilimlerden hoşlanmam. oysaki kapağı ve arka kapak yazısı insanı okumaya heveslendirmeye oldukça müsait görünüyordu. ama artık birkaç yıllık okumanın tecrübesi benimkisi ya da belkide sezgilerim güçlü ki artık gerili okurken adına kapağına aldanmadan bence bu basit, kalitesiz bir eserdir diye okumadığım oluyor buna bir yerde rastlamştım daha önce ve bence şaşalı görünen ama içi boş bir eser diyerek okumayı düşünmediğimi hatırlıyorum. iyiki de okumamışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      Çok iyi düşünmüşsün, beni de kapağı kandırmış olmalı :D Uzun zamandır kitaplığımda duruyordu zaten, demekki erteleyişimde bir hayır varmış :D

      Sil
  8. Gerilim istiyorsanız Stephen King kitaplarını öneririm :) Çoğunun filmi var aslında ; Esaretin Bedeli, Yeşil Yol, Öldüren Sis, Hayvan Mezarlığı... Tavsiye ederim yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doruklara Sevdalanan Çocuk,
      Ortaokuldan beri dönem dönem King okurum :)) Stephen King sevsem de onun da bazı kitaplarından hoşlanmıyorum. En güzeli Yeşil Yol'du :))

      Sil