20 Eylül 2015 Pazar

SEKİZ - KATHERINE NEVILLE


Satrancı pek bilmememe rağmen keyifle okuduğum bir kitaptı. Son bölümleri daha akıcıydı diyebilirim. Bunun sebebi ilk yarıyı okurken sürekli ara verip, yeni kitaplara başlamam da olabilir.

Bazen araya Ot'da katmalı

Olayların iki zamana bölünüp Eski Fransa ve günümüzü anlatması romanın en güzel yanlarından biri. Karakterlerin arasında dönemin önde gelen isimleri de var. Napolyon, Robespierre, Talleyrand, Rousseau gibi.

Bu kitabın ihtiyacı neydi, biliyor musunuz? Aksiyon, aksiyon, aksiyon! Olaylar çok kolay çözüldü ve sonu çok basitti. Konunun ilginçliğiyle bu açıklar kapanmamış, kapanamamış.


Yazarın Türkçeye çevrilmiş tek kitabı Sekiz sanırım. Diğer kitaplarına da şans verebilirim. 


23 yorum:

  1. twitter sekmesi yapmışsın :D

    YanıtlaSil
  2. Bir kitabı okurken sürekli ara verip, başka kitaplara başlamak da bana özel sanır ve kendimi garip hissederdim. :) Sizi tanıdığıma pek bi sevindim bu sebeple. ;)

    Ayrıca şu pisiciğin adı neyse, bayıldım. <3 Kitaptan rol çalıyor yalnız bu fotoyla, benden dimesi. ;)

    Takibe aldım sizi. Merak ederseniz ben de beklerim. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman diyemem ama zaman zaman bir sürü kitabı aynı anda götürmeye çalışırım, e o zaman iyi ki tanıştık :)
      Pisiciğin adını bilmiyorum, adı var mı onu da bilmiyorum, bulduğu her kediyi seven tarzda biriyim. Tüm sokak kedilerini benimsedim. :) Tüm roller onun olsun :D

      Sil
    2. Ama görünüşe bakılırsa sizdeki kedi sevgisi çok büyük. Sayfamdaki yoruma da dayanarak, neden evinizde beslemiyorsunuz bir kedi sahiplenip? Bu kadar sevgiyle o kedicik dünyadaki en mutlu kedi olur eminim. ;)

      Sil
    3. Ben de dünyadaki en mutlu insan olabilirdim ama maalesef ki kaldığım evlerde kedi istemiyorlar. Ben de artık zorlamıyorum, kendi evime çıkarsam o zaman kısmetse :)

      Sil
    4. Hmm, anladım oniii... ;) Üzüldüm ama. Umarım ilk fırsatta kendi evinize çıkar, bir kedicikle evinizi hayatınızı paylaşabilirsiniz. :)

      Sil
    5. Öğrenciliğim bitsin de, umuyorum ben de.. :) Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :))

      Sil
  3. merhaba canım bu kitabı kış listeme ekliyeyim bari :) güzel paylaşım için teşekkürler takibimdesin bende beklerim:)

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhabaa blog keşif etkinliğinden geliyorumm, takibimdesiniz bana da beklerimm :) http://filmsenaryom.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. hihi, ikinci foto daha hoş yaa :)

    YanıtlaSil
  6. Bende de şu aynı anda okuma olayı var. Aslında hiç sevmiyorum bunu, çok merak ettiğim kitapları aynı anda alınca oluyor genelde :) Birini elime alsam ötekinde kalıyor aklım ama bu yüzden yeni yöntem buldum aynı anda kitap almıyorum :D Güzel kitaba benziyor listeme ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde kitap ilerlemiyorsa yeni kitaplara başlıyorum :D Hızlanmamı sağlıyor. Ama seninki de iyi yöntemmiş :))

      Sil
  7. Daha yeni okuyorum sizi.Kedi çok tatlıı^^ Bu arada bence kitap ara verile verile tadı çıkarılır.Ben pek eski şeyleri okumayı sevmem ama sizin yorumunuzla ilginç olmuş.Azda olsa ikna oldum.Olayların hemen açılması falan bir az sıkıcı geldi.Ama genel olarak iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Ramen Sakura,
      Hoşgeldiniz :)) Değil mi, kedilere bayılıyorum :))
      Bence de genel olarak iyiydi :))

      Sil