26 Mart 2016 Cumartesi

30) KURUCUNUN KIZI - AMY ENGEL


Yabancı Yayınları
Çeviri: Merve Özcan
267 sayfa

Kurucunun Kızı bolca reklamını gördüğüm, yorumlarını okuduğum bir kitaptı. Bir gün D&R’da gezerken, indirimlilere göz attım ve Kurucunun Kızı’da oraydı! İndirime dayanamıyorum ve merak ettiğim de bir romandı. Aldım tabii :D

Kış Okuma Şenliği kapsamında okumam gerekirken yetişmedi ve vize haftama kısmet oldu. Evet, sınavlarla birlikte okunabilecek bir kitap, yormuyor, akıcı ve heyecanlı. Kafa dağıtmaya bire bir. :D

Kurucunun Kızı aslında –bence- bir aşk romanı, aşkın içine distopik öğeler serpiştirilmiş gibi. Okurken bir eksi olarak görmüyorsunuz ama yaşanan dünyayı gözümüzde belirginleştirse daha güzel olabilirdi.

Ana karakterlerimiz kurucunun kızı Ivy ve başkanın oğlu Bishop. İkisi de sevilesi karakterler… Özellikle Bishop. :D Okursanız eminim siz de Bishop’ı gerçek hayata taşımak isteyeceksiniz.

Kitabı okurken “Acaba orada yaşasam mutlu olur muydum?” diye mütemadiyen düşündüm. Sınav haftamdı, gergindim üstelik bomba tehdidi her yerdeydi. Bir nevi distopyanın içinde yaşıyordum. Sonuç olarak kitabın içinde de mutlu olmayacağıma karar verdim. :D

Bunların dışında, ciltli kitapları her zaman sevmişimdir ve Kurucunun Kızı’nın cildi harika! :D Kitaplıkta muazzam duruyor. :D

Kurucunun Kızı’nı memlekete dönerken yolda bitirdim ve otobüsten indiğimde ikinci kitabı kitapçılarımıza –aslında kırtasiyemsi- sordum. Maalesef ki bulamadım. İkinci kitabını okumayı merakla bekliyorum :D 

HAYATIN İÇİNDEN NOT: Memleket demişken... Ebeynlerim bana sürpriz yapmışlar ve tüm kitaplıklarımın üstüne iki raf ekletmişler (çalışma masamın üstüne bile). :D Artık okunmuş kitaplar kitaplığımın bir kısmı tek sıra ve okunacak kitaplar kitaplığımın + çalışma masamın da üstü polisiye/aşk/klasik karma oldu. :D Distopyanın içindeki ütopya durumunu yaşayan Salıncak bildirdi. :D 

“Ama onların aksine ben barışın ne kadar da narin olduğunu, nasıl şimdi bile kopma tehlikesinde olan birkaç ince ip telinde asılı olduğunu biliyordum.”

“Eğer kullanıldığının farkındaysan ve yine de buna izin veriyorsan, gerçekten kullanılıyor olur muydun?” 
“Acı bazı insanların anladıkları tek dildir.”

“Aşk kanunlaştırabileceğin bir şey değildi. Aşk tablolardan, grafiklerden ve eşleşme oranlarından daha fazlasıydı. Aşk karışık ve karman çormandı ve rastlantısal büyüsünden onu yoksun bırakmak bir hataydı.”
 “Çünkü herkesin güvenecek birine ihtiyacı vardır.”



31 yorum:

  1. Bu kitabı bende indirimlerden almıştım. Okuyalı ise uzun zaman oldu. Ama ikincisini okuyamadım hala. En kısa zaman da onuda okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Güneşi,
      Ben de ikincisini yeni aldım, okuyacağım en kısa zamanda :))

      Sil
  2. Kitabı bende görmüştüm ve yanından teğet geçmiştim bidakine tam önünde duracağım :)) Bu arada ailen ne güzel sürpriz yapmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'nin Blog Günlüğü,
      Aşk hikayesine ihtiyacın olduğunda dur bence :D Değil miii, beni de çok mutlu ettiler :))

      Sil
  3. Geçen gün okuoku'da 9.90 gibi bir fiyatı var Devrimin Kızı'nın, devam ediyor mu bilmiyorum ama bir bak istersen. "Aşkın içine distopik ögeler serpiştirilmiş" yorumuna kesinlikle katılıyorum. Çoğu yönden distopya tanımından uzaktı, ikinci kitapta daha da hissedeceksin bunu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakma Rapunzel,
      Devam ediyordu ve aldııım :D İkinciye başlayacağım yakında :))
      Aşk hikayesi olarak güzeldi ama :))

      Sil
  4. ben de çok seviyom bu romanı da kitabı da :) o maskeyi nerden bulduun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone,
      Ben biraz geç kaldım okumak için :D Eylem ablamdan hediye :D Maskeleri severim :))

      Sil
  5. Kurucunun Kızı seri zannediyorum ve bu yıl kitap okur-severlerin bayağı gözdesi idi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısanın Güncesi,
      Evet, iki kitap :)) Çok okundu cidden :D

      Sil
  6. Güzeldi ama benim için favorilik bir yanı olmadı bu serinin bakalım devam kitabını sevecek misin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Fili,
      Son zamanlardaki serileri ben de favorilerime koyamıyorum, hepsi birbirini andırıyor gibi :D

      Sil
  7. Ben de çok görüp cesaret edememiştim kitabı almaya. Daha önce okumadığım yazarlara nedense bir temkinli yaklaşıyorum. Bir dahaki karşılaşmamızda şans vereceğim :)

    YanıtlaSil
  8. yaa ikinci kitap için fazla acele etme bence. güzelim ilk kitaptan aldığın zevki de kursağında bırakır falan :D ne biliym benim beklentilerimi çok karşılamamıştı en azından. ama Kurucunun Kızını çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap,
      Yaaa deme, aldım bile :D Heyecanlı bir yerde bitti birincisi dayanamadım :D

      Sil
  9. Ailenin yaptığı sürprize bayıldı. Ne güzel bir teşvik okumak için.Bizim eve gelip bu kadar kitap da ne toz yuvası diyen komşularımı düşününce yaptıkları harika bir şey.Ben de aksine ciltli kiatapları sevemedim nedense belki sirf bu yüzden çok yerde karşıma çıkmasına rağmen almadım. Bu güzel tanıtım paylaşımı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan Ucer,
      Ah o komşular... Kitapların tozu bile güzel :D Ciltli kitapları sevmeyenlere ilk defa rastlıyorum. :)) Ciltlileri kıvrılma tehlikesi olmadığı için daha çok seviyorum ben :))

      Sil
  10. Ailenin yaptığı sürprize bayıldı. Ne güzel bir teşvik okumak için.Bizim eve gelip bu kadar kitap da ne toz yuvası diyen komşularımı düşününce yaptıkları harika bir şey.Ben de aksine ciltli kiatapları sevemedim nedense belki sirf bu yüzden çok yerde karşıma çıkmasına rağmen almadım. Bu güzel tanıtım paylaşımı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Distopyanın içinde aşk ilginç olmalı, kitaplık sürprizi de çok hoş, tam bir kitapseveri mutlu edecek şey, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.,
      Aşkın içinde distopya da diyebiliriz :D Kesinlikle, doğru bir sürpriz yapmışlar :))

      Sil
  12. Ben dün okudum bunu yorum yaptım mı, yapmadım mı unuttum:))))ilginç bir kitapmış, seçtiğin alıntılar da ilgi çekici. Sürpriz de güzelmiş, güle güle kullan yeni kitap raflığını...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bücürük ve Ben,
      :)) Devamını okumak için sabırsızlanıyorum :)) Teşekkür ederiim :))

      Sil
  13. Merak edip de ertelediğim bir kitap. Nedense biraz yavan geliyor bu tür kitaplar. Gerçi arada kafa dağıtmak için iyi oluyor :) Bu arada sevgili Kağıt Salıncak acemi işi blogumu ziyaret ederseniz pek sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Bektaşi,
      Eğer dil olarak bakarsak yavan olabilir belki, çeviri olduğunu da göz önünde bulundurmak da gerek tabii ama hayal gücü bakımından aynısını söyleyemem. Ben severim bu türü :))

      Sil
  14. Kurucunun Kızı'nı çok severek okumuştum ama Devrimin Kızı'nda aynı şeyleri hissedemedim malesef. Tavsiyem cok yuksek tutma beklentini :) kitaplık süprizi harikaymış, keyifle doldurursun boş rafları da umarımm ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. shndnt,
      Demeee ya :D Ama yazar da ilk kitabı heyecanlı bir yerde bıraktı, ben de hemen aldım ikinciyi :D Boşlar doldu çünkü kitaplıklarım çift sıra dizikti :))

      Sil
  15. Bu kitabı son bir yılda o kadar çok gördüm ki ben de çok merak ettim. Ben de mart ayında e-kitap olarak okudum. Aşk romanı olarak düşünürsem kitabı sevdim. Tabii daha çok Bishop'u sevdim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      Bishop'u ben de çok sevdim, onu sevmeyen ölsün :D Aşk romanı olarak düşünülmeli bence de :))

      Sil
  16. Hala ve hala okumayanlardanım -_- Vizelerim haftaya başlıyor, ne okuyacağım, ne yapacağım diye düşünüyordum belki bunu okurum ya eğer dediğin gibiyse.. Ama sanırım seri daha tamamlanmadı değil mi? :/

    YanıtlaSil
  17. Gözde Türker,
    İki kitap diye biliyorum, bitmiş olmalı �� Vizelerle gider bence, kafa dağıtmak açısından ama tamamen derslere odaklanmak istersen erteleyebilirsin :D

    YanıtlaSil